onsdag 20 mars 2013

Hangout - vad behövs?Kravet på en deltagare i en hangout är inte speciellt stort - en internetuppkoppling på ca 2 Mbit, högtalare, en webkamera och mikrofon (ofta i kombination). Man kan faktiskt deltaga utan mikrofon och kamera men då missar man mycket av vitsen med videokonferens.

För det första måste man ha ett Google-konto. Det är enkelt att få - de flesta har kanske redan Google-mail. Har du inget konto gå hit:

https://accounts.google.com/SignUp?service=mail&continue=https%3A%2F%2Faccounts.google.com%2FManageAccount&hl=sv

Fördelen med ett Gmail-konto är att du blir oberoende av den leverantör du har för tillfället. Om du byter så är mail-adressen densamma och du kan enkelt med webläsaren logga in på din mail var du än befinner dig.

När man skaffat G-mailkontot är det enkelt att även få G+. Om man klickar på "+du" längst upp till höger och sedan fyller i några uppgifter är man snart igång med G+ och +du blir i mitt fall +Olle

Exempel på användning av Hangout:


Åke Holmqvist och jag - redaktör resp. layoutare för VärmlandsAnor, vårt föreningsblad, använder hangout för att diskutera nästa nummer. Vi använder givetvis skärmdelning för att diskutera layouten.

Jag ser mycket stora användningsområden för hangout och Hangouts On Air (HOA). HOA innebär att det som sker i hangout skickas ut via YouTube så att vem som helst kan lyssna/se på utsändningen - i real-time eller senare i inspelad form.

Amerikanarna ligger före oss och hangout används allt oftare som en plattform för föredrag "Webinars".

Ett exempel är "Dear Myrtle" som i samband med denna veckas Rootstech-möte i Salt Lake City inledde med några intervjuer.
I samband med Rootstech kommer en hel del utsändningar att ske live i form av Webcast.
För oss kan t.ex. en paneldebatt vara av intresse:

11:00 AM - Mountain time >> Får det till 19.00 svensk tid

The Future of Genealogy - Thomas MacEntee and panel.

Att lyssna på denna Webcast borde vara obligatoriskt för alla som vill föra utvecklingen framåt. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar